Dr. Papp Géza

1999-ben végeztem a SOTE-n, majd rezidens éveimet a budapesti Honvéd Kórházban és a III. sz. Sebészeti Klinikán töltöttem. Ezt követően a Szt. István Kórház sebészeti osztályán folytattam pályafutásomat, jelenleg 2013 óta az Uzsoki Utcai Kórház Sebészeti és Onkosebészeti Osztályán dolgozom, jelenleg főorvosi beosztásban. Sebészet szakvizsgámat 2006-ban szereztem.

Érdeklődésem hamarosan a laparoszkópos sebészet felé fordult. A betegek számára komfortosabb, gyorsabb felépülést biztosító, kisebb szövődményarányt jelentő laparoszkópos műtétek hamar meggyőztek ennek a műtéti típusnak a jelentős előnyéről, hiszen a kisebb fájdalom és megterhelés, a csökkent vérvesztés, a korai felépülés nem csak rövid, de hosszú távon is előnyösen befolyásolja a beteg sorsát.

Több, mint 10 évvel ezelőtt kezdtem el haladó laparoszkópos műtétek végzését, az epeműtétek mellett lágyéksérv, majd a vastagbél daganatok rutinszerű laparoszkópos sebészete kezdődött, mostanra minden hasi szervvel kapcsolatban végzek laparoszkópos műtétet. A vastagbél daganatok műtétei kiváló területe a laparoszkópiának, hiszen a teljes hasüreg könnyedén átvizsgálható az 1 cm-es hasi metszésen keresztül. A videokamera által adott nagyított kép lehetővé teszi a különböző hasüregi szervek részletes vizsgálatát, ezáltal segítséget ad a pontos diagnózis felállításához, az eltávolítandó terület pontos kijelöléséhez.

A vastagbél daganatok ilyen, korszerű technikával végzett műtétei a szövődmények számát, súlyosságát csökkentheti amellett, hogy a daganat eltávolításának radikalitása nem változik. A legnagyobb haszonélvezője ennek a technikának a beteg, ugyanis gyors korai felépülést tesz lehetővé, hiszen nincsen jelentős hasmetszés és ennek óhatatlan következményei.

Jelenlegi munkahelyem az Uzsoki Utcai Kórház, mely az ország egyik legkiemelkedőbb daganatsebészeti központja, szakmaiságunk, eltökéltségünk, a munkánkba vetett hitünk tesz egyedülállóvá bennünket. További tulajdonságaink közül leginkább beteg centrikusságunkat szeretném kiemelni, ezért is nyeri el kórházunk a legrangosabb díjakat évről-évre, melyre méltán büszkék vagyunk.

Osztályunk élen jár a korszerű műtéti eljárások alkalmazásában, melyek egyre kisebb megterheléssel egyre jobb onkológiai és funkcionális eredményeket hozhatnak a betegeink számára. Jelenleg elsődleges fókuszomban a vastagbél daganatai, azon belül a végbélben elhelyezkedő daganatok laparoszkópos műtétei állnak, melyek rendkívüli szakmai, technikai felkészültséget igényelnek.

Tagja vagyok a Magyar Sebész Társaság vezetőségének és a társaság Endoszkópos Szekciójának a vezetőségének is. Éveken át oktatottam sebészetet az egyetemen, kísérletes sebészeti kutatásokat végzek, klinikai vizsgálatokat, műtét utáni életminőségi vizsgálatot, kutatásokat szerveztem, és jelenleg is ilyen kutatásokat vezetek Írtam könyvet a korszerű sebkezelésről, tankönyv fejezetet az időskor sebészetéről, több hazai és nemzetközi kongresszuson adtam elő a korszerű sebészeti műtétekről és kezelésről, a gyorsított műtéti felépülésről. Az innovatív gondolkodó sebészet keretében sebészeti műszerfejlesztéseket is végeztem és végzek.


Kivizsgálás, felkésztítés
Kivizsgálás,
felkésztítés
  A műtét

A műtét

  Laparoszkópia

Laparoszkópia


  Mit vigyek a kórházba
Mit vigyek
a kórházba
  Műtét utáni ellenőrzés
Műtét utáni
ellenőrzés
  Diétás tanácsok
Diétás
tanácsok